Mi az Atlas


 

tovább  »

 

Módszer

 

 

tovább  »

 

Visszajelzések

 


 

tovább  »

 

Módszer


Dr. René C. Schümperli E.M. svájci bioenergetikus, aki maga is sokat szenvedett az elfordult helyzetű Atlas fájdalmas következményeitől, 1993-ban ismerte fel, hogy az elsőNyakcsigolya, az Atlas, a legtöbb embernél elmozdult állapotban van. Három év alatt kifejleszt egy egyedülálló, természetes, nem orvostudományi módszert, amellyel az Atlas elmozdulását tartósan meg lehet szüntetni ez az AtlasPROfilax®.

A precíz és veszélytelen kezelés nem manuálterápia, nem csontkovácsolás nem gyakorol hatást a csigolya testre, hanem az izmok és ínszalagok feszültségét lazítja, gépi vibrációs masszázs révén. Ennek során a nyakizmok speciális pontjait masszírozva hatást gyakorlunk a mély nyakizmokra.

A masszázs célja az izmok nyújtása és fellazítása, melynek következtében az Atlas visszatér a korrekt anatómiai és fiziológiai helyzetbe. 

A nyaki masszázst konzultáció és állapotfelmérő tesztelés előzi meg. Ennek során a specialista az állapotfelmérésen túl, részletes tájékoztatást ad a módszerről, életmódi tanácsokkal látja el a klienst. Ez után kerül sor magára a masszázsra, mely kb.15 percig tart.

Az eljárást csak egy alkalommal kell elvégezni, a későbbiekben nem szükséges megismételni, kivéve, ha erős baleseti hatás éri a nyakat.

Terhesség, illetve friss nyaki sérülés kizáró okot jelent. Sérülés, műtét után legalább három hónap várakozás szükséges.

Az AtlasPROfilax® eljárás után 
A kontroll találkozások során rendszeresen tapasztalható a fej mozgathatóságának javulása, ez elsősorban a rövid hátizmok lazulásának következménye, továbbá az addigi panaszok enyhülése. A kontroll során újabb gépi lazító masszázs történik a gerinc két oldalán.

Az AtlasPROfilax® eljárás során és azt követően nem tapasztalható negatív következmény, mellékhatás.

Csak a normális helyzetű Atlas tölti be maradéktalanul szerepét. Csak ez képes a korábban blokkolt folyamatokat önregenerálódás és öngyógyítás révén megindítani, a szervezet funkcionálását megjavítani. Az Atlas helyes, normális helyzetének köszönhetően mindenfajta terápia és kezelés hatékonyabbá válik. Az AtlasPROfilax® eljárást követően a statikus, mechanikus és dinamikus változásoknak megfelelően javul az agyi vérkeringés, a nyirokkeringés. A sejtek és a szervek regenerálódásához a károsodás mértékétől, idejétől és az egyéni sajátosságoktól függően rövidebb vagy hosszabb időre van szükség.

Ellenőrző vizsgálatra és az öngyógyító folyamat fenntartásának biztosítására a továbbiakban szükség van. Elengedhetetlen ennek érdekében a test rendszeres karbantartása, manuális vagy gépi, esetleg víz alatti masszírozása, különösen a nyakszirt és a hát tájékán és az előírt gyakorlatok végzése. 


Utóhatások
A lehetséges reakciók skálája a meglévő gócokra utaló nagyfokú fáradtságtól a nyaki, háti és ágyéki (melyet az izmok és támasztócsontok alkalmazkodása okozott) izomfeszülésen át, egészen a nem teljes mértékben gyógyult korábbi betegségek tüneteinek átmeneti vagy változó intenzitással jelentkező kiújulásáig terjedhet. Fontos, hogy a speciális masszázs után figyelje teste reakcióit, rendszeres fürdő-és masszázskúrával (hát és nyak) támogassa az öngyógyító folyamatokat és végezzen feljegyzéseket a változásokról.

Léteznek olyan határesetek is, amikor a szervezet a hosszúra nyúló súlyos betegség miatt már kimerült és segítség nélkül csak nagyon lassan, vagy nem képes regenerálódni. Szükség esetén konzultáljon gyógyítójával, orvosával.

Megelőzés 
Az AtlasPROfilax® wellness módszer, mindenekelőtt preventív jellegű eljárás, képes a szervezet öngyógyítását elősegíteni. Az optimális növekedés és fejlődés elősegítése érdekében érdemes minél korábban alkalmazni gyerekeknél is.

A módszerrel kapcsolatos további információk a  www.atlasprofilax.ch , www.atlasprofilax.hu honlapon olvashatók